#55 Befektetés válság idején – Shortosoknak áll a világ, vagy vegyük meg az esést?

Úgy tűnik a COVID-19, vagy közismertebb nevén a koronavírus pandémia elhozta, amit mindenki évek óta várt már: vége a történelem eddigi leghosszabb bikapiacának. Oké, de mi lesz most? Egyáltalán beszélhetünk válságról, vagy ez csak egy nagyobbacska korrekció? Mitől lesz egy piaci pánikból válság? Felvázolunk egy worst-case scenáriót, amire reméljük nem kerül sor. Mik azok a veszélyek, amik még előttünk állnak, és hogyan lehetünk legalább részben felkészülve egy elhúzódó eső időszakra? Melyek azok a vállalatok, amik profitálhatnak ebből a nehéz időszakból, és milyen mutatókat érdemes figyelni, ha meg akarjuk őket találni? 

Tanuljatok a mi hibáinkból, mert néhányat megosztunk veletek! Aztán ütköztetjük a véleményeket a spekuláns kontra buy&hold témakörben: shortoljunk-e, vagy inkább majd csak vegyük meg az olcsó papírokat, amikor elült a vihar? Milyen eszközök állnak rendelkezésedre, ha védeni szeretnéd a portfóliódat? Hedging for dummies. 

Érdekes időket élünk, ez egészen biztos. Ja, és mossatok kezet!

 

Epizód letöltése (mp3)

 

 

Borítókép: Image by Intellectual from Pixabay

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

Előző adás:

Következő adás:


Ha tetszik amit csinálunk, kérjük kövess és értékelj minket az általad használt podcast alkalmazásban, valamint mondd el ismerőseidnek is, hogy hallgatsz minket! Köszi!

Köszönjük a támogatást!

Audio Technika

Hozzánk szólnál?

Ha hozzászólnál az adáshoz, vagy bármilyen témával kapcsolatban véleményed van, hagyj nekünk üzenetet, amit bejátszhatunk majd az adásban, és reagálunk is rá!

Hagyj hangüzenetet!

Ha csak e-mailt írnál, azt is megteheted: info@balful.hu

Az adásban kezelünk egy virtuális portfóliót. Ha szeretnéd, hogy az általad ajánlott, amerikai piacon elérhető részvényt is tegyünk a portfólióba, tudasd velünk, és az adásban megbeszéljük!

Figyelem! Ez egy játék portfólió, nem pedig befektetési ajánlat. Mindenkit óva intünk attól, hogy ezeket a papírokat valódi pénzen megvásárolja csak azért, mert szerintünk az jó ötlet.