fbpx

#29 Kultúrsokk, pontrendszer és falusi mobilfizetés – 10 város 30 nap alatt Kínában egy médiaművész szemével

A mai maratoni adásban Gergő mesél nekünk kínai kalandjairól. Egy hónap alatt 10 várost látogattak meg párjával. Megtudjuk mennyire fárasztó a konstans kultúrsokk, és hogyan működik a kínai egyéneket büntető, vagy épp jutalmazó állami pontrendszer. Gergővel végigjárjuk a kínai mainland megacityjeit, elmegyünk Tibetbe, valamint meglátogatjuk a vidéki rizsföldeket. A sztorik mentén megpróbáljuk feltárani Kína nyugati szemmel nézve idegen, vagy legalábbis különös világát. Pillanatképet kapunk az állandóan változó társadalom mindennapjairól – kultúráról, hozzáállásról, életről, valamint kibeszéljük mi mennyibe kerül, ha netán kedvet kapnátok egy hasonló triphez. Az adás vége felé beszélünk még a világváros Hongkongról, és a jelenleg is tüntetéseket kiváltó kínai ellentétről.

Címkék: , , , , , , , ,

Előző adás:

Következő adás:


Balfül podcast minden szombaton

Beszélgetünk technológiáról, üzletről, pénzről, meg ami még ezekről eszünkbe jut szigorúan fesztelen stílusban.

Hozzánk szólnál?

Ha hozzászólnál az adáshoz, vagy bármilyen témával kapcsolatban véleményed van, hagyj nekünk üzenetet, amit bejátszhatunk majd az adásban, és reagálunk is rá!

Hagyj hangüzenetet!

Ha csak e-mailt írnál, azt is megteheted: info@balful.hu

Töltsd ki hallgatói kérdőívünket!

Az adásban kezelünk egy virtuális portfóliót. Ha szeretnéd, hogy az általad ajánlott, amerikai piacon elérhető részvényt is tegyünk a portfólióba, tudasd velünk, és az adásban megbeszéljük!

Figyelem! Ez egy játék portfólió, nem pedig befektetési ajánlat. Mindenkit óva intünk attól, hogy ezeket a papírokat valódi pénzen megvásárolja csak azért, mert szerintünk az jó ötlet.