#29 Kultúrsokk, pontrendszer és falusi mobilfizetés – 10 város 30 nap alatt Kínában egy médiaművész szemével

A mai maratoni adásban Gergő mesél nekünk kínai kalandjairól. Egy hónap alatt 10 várost látogattak meg párjával. Megtudjuk mennyire fárasztó a konstans kultúrsokk, és hogyan működik a kínai egyéneket büntető, vagy épp jutalmazó állami pontrendszer. Gergővel végigjárjuk a kínai mainland megacityjeit, elmegyünk Tibetbe, valamint meglátogatjuk a vidéki rizsföldeket. A sztorik mentén megpróbáljuk feltárani Kína nyugati szemmel nézve idegen, vagy legalábbis különös világát. Pillanatképet kapunk az állandóan változó társadalom mindennapjairól – kultúráról, hozzáállásról, életről, valamint kibeszéljük mi mennyibe kerül, ha netán kedvet kapnátok egy hasonló triphez. Az adás vége felé beszélünk még a világváros Hongkongról, és a jelenleg is tüntetéseket kiváltó kínai ellentétről.

Címkék: , , , , , , , ,

Előző adás:

Következő adás:


Ha tetszik amit csinálunk, kérjük kövess és értékelj minket az általad használt podcast alkalmazásban, valamint mondd el ismerőseidnek is, hogy hallgatsz minket! Köszi!

Köszönjük a támogatást!

Audio Technika

Hozzánk szólnál?

Ha hozzászólnál az adáshoz, vagy bármilyen témával kapcsolatban véleményed van, hagyj nekünk üzenetet, amit bejátszhatunk majd az adásban, és reagálunk is rá!

Hagyj hangüzenetet!

Ha csak e-mailt írnál, azt is megteheted: info@balful.hu

Az adásban kezelünk egy virtuális portfóliót. Ha szeretnéd, hogy az általad ajánlott, amerikai piacon elérhető részvényt is tegyünk a portfólióba, tudasd velünk, és az adásban megbeszéljük!

Figyelem! Ez egy játék portfólió, nem pedig befektetési ajánlat. Mindenkit óva intünk attól, hogy ezeket a papírokat valódi pénzen megvásárolja csak azért, mert szerintünk az jó ötlet.